Δισκογραφία

mylonas_kithares_1

Κώστας Μυλωνάς "2 Ελληνικές Σουίτες"

Για δύο κιθάρες
Ερμηνεύουν οι σολίστες:
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Οι δύο αυτές σουίτες, βασισμένες σε λαϊκά μουσικά θέματα, γράφτηκαν σε πέντε μέρες και η ηχογράφηση τους συνολικά σε οκτώ ώρες. Η 1η περιλαμβάνει δύο δικά μου μουσικά θέματα, το πρώτο και το τελευταίο, ενώ τα υπόλοιπα θέματα, επεξεργασμένα με έντεχνο τρόπο, βασίστηκαν σε παλιά λαϊκά τραγούδια. Η 2η βασίστηκε εξ ολοκλήρου σε παλιά δικά μου τραγούδια, που περιλαμβάνονται σε δίσκους 45 και 33 στροφών, που κυκλοφόρησαν, από γνωστές δισκογραφικές εταιρίες, πριν πενήντα περίπου χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο νέους ταλαντούχους σολίστες: Μιλτιάδη Καραΐσκο και Βασίλη Κανελλόπουλο, για την άψογη ερμηνεία τους, και για την αγάπη τους με την οποία προσέγγισαν αυτή τη δουλειά μου, καθώς επίσης και τον Δημήτριο Ντούλια για το όμορφο εξώφυλλο.

Κώστας Μυλωνάς
Φεβρουάριος 2017

Μπορείτε να ακούσετε τις 2 Σουίτες εδώ

malosa_1.jpg

Κώστας Μυλωνάς "Μάλωσα με το φεγγάρι"

12 λαϊκά τραγούδια 1968 – 1975
Τραγουδούν: Νενέ Ανδριανού - Αντώνης Ζαφειρόπουλος και ο Γιώργος Μπαγιώκης

Τα τραγούδια στο παρόν CD, εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 1982 ως δίσκος βινυλίου με τη συνεργασία των τραγουδιστών που τα ερμηνεύουν. Μολονότι ήταν ιδιωτική παραγωγή, εξαντλήθηκε ανέλπιστα πολύ σύντομα και ξέμειναν μερικά αντίτυπα από δω κι από κει. Θα πρέπει μάλιστα να σημειώσω ότι ένα από αυτά, μια δεκαετία αργότερα, σ’ ένα μαγαζί στο Μοναστηράκι, που απευθυνόταν σε συλλέκτες, είχε τιμή πώλησης ένα ποσόν που για την εποχή εκείνη ήταν αστρονομικό! Σήμερα 35 περίπου χρόνια μετά, θέλησα να εκδοθούν αυτά τα τραγούδια ψηφιοποιημένα, έστω σε μικρό αριθμό αντιτύπων. Πρώτον για να διασωθούν, δεύτερον για να τιμήσω τραγουδιστές, στιχουργούς, μουσικούς -και ιδιαίτερα το σολίστα Λάκη Καρνέζη- και τρίτον για να δικαιωθούν κάποιοι φίλοι και συνάδελφοι όπως για παράδειγμα, ο μακαρίτης κορυφαίος συνθέτης Σταύρος Κουγιουμτζής, που πίστευε ότι ανάμεσα σ ‘αυτά τα 12 τραγούδια υπάρχουν μερικά ‘’διαμάντια’’, όπως τα είχε αποκαλέσει ακούγοντάς τα. Παρακαλώ μην με παρεξηγήσετε, γιατί δεν είναι δικά μου λόγια.

Κώστας Μυλωνάς
Μάρτιος 2016

Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια εδώ

 

erotas

Κώστας Μυλωνάς Piano Bar

Ερμηνεύουν: Ράνια Κυριαζή - Μυλωνά
στο πιάνο ο Κώστας Μυλωνάς

Σημείωμα του εκδότη
Τον Κώστα Μυλωνά, πολύ πριν ξεκινήσω τη δισκογραφική συνεργασία μαζί του, τον ήξερα ως συγγραφέα και συνθέτη. Τον είχα δει, βέβαια, να παίζει πιάνο στην τηλεόραση συνοδεύοντας τα τραγούδια του, αλλά δεν γνώριζα ότι οι ικανότητές του στο πιάνο, έφταναν μέχρι του σημείου να παίζει κομμάτια σαν αυτά που ακούγονται στο παρόν CD. Δεν είχα κανένα σοβαρό λόγο να το εκδώσω, όμως διαβάζοντας το κείμενο του, ακούγοντας τις μελωδίες και βλέποντας τα ονόματα των συνθετών, κατάλαβα ότι πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο. Πρόκειται για ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο των Μιούζικαλ και των παλιών ασπρόμαυρων ταινιών του κινηματογράφου, που αξίζει να το ζήσουμε. Ακούγοντας τα κομμάτια, οι παλαιότεροι θα τα θυμηθούν και εμείς οι νεότεροι θα τα μάθουμε.
Από αυτό το CD δεν ήταν δυνατόν να λείπει η Ράνια Κυριαζή, γιατί τόσο η ίδια όσο και ο Μυλωνάς, εκτός από τον παλιό κινηματογράφο, αγαπούν και το παλιό ελληνικό τραγούδι.

Φεβρουάριος 2016, Μωυσής Ασέρ

Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια εδώ


erotas

 

 

Κώστας Μυλωνάς Του Έρωτα και της Ερημιάς


Ερμηνεύουν: Ράνια Κυριαζή - Μυλωνά & Μανώλης Χατζημανώλης
στο πιάνο ο συνθέτης
Ποίηση: Ανδρέας Αγγελάκης, Μάνος Ελευθερίου, Μενέλαος Λουντέμης Κωστούλα Μητροπούλου, Φάνης Αναβάλογλου, Γιάννης Σαμπάς;

Σημείωμα του εκδότη
Κάθε φορά που οι μουσικές εκδόσεις ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ήχων αληθινών, παρουσιάζουν στο κοινό ένα νέο έργο του βραβευμένου συνθέτη και συγγραφέα Κώστα Μυλωνά, νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος. Και αυτή η υπερηφάνεια δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της προσωπικής μου κρίσης, αλλά πρωτίστως της υποδοχής που έχει κάθε έργο του Μυλωνά τόσο από το κοινό και τα ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο, κριτικές), όσο και από κορυφαία ονόματα της μουσικής ζωής του τόπου μας. Περισσότερο απ’ όλα όμως, εκείνο το οποίο προκάλεσε την απόφασή μου να σας απευθύνω αυτά τα λόγια, ήταν το σημείωμα του συνθέτη που υπάρχει στο ένθετο του δίσκου και το οποίο σας παρακαλώ να διαβάσετε
Μωυσής Ασέρ , Δεκέμβριος 2015

Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια εδώ

Ράνια Κυριαζή

To cd αυτό είναι ζωντανή ηχογράφηση συναυλίας, με ερμηνεύτρια την Ράνια Κυριαζή, που δόθηκε στις 12 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, στα πλαίσια των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών υπό την αιγίδα: της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Τα τραγούδια ερμηνεύτηκαν από την Ράνια Κυριαζή χωρίς μικρόφωνο.
Ακούγονται τραγούδια των Αττίκ, Χ. Χαιρόπουλου, Κ. Γιαννίδη, Μ. Σουγιούλ και Κ. Μυλωνά.
Στο πιάνο ο συνθέτης Κώστας Μυλωνάς.

Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια εδώ.

 

 

Μποτίλια στο πέλαγο

Από την εταιρία δίσκων ''Καθρέφτης ήχων αληθινών'' κυκλοφόρησε το νέο CD του συνθέτη Κώστα Μυλωνά ''Μποτίλια στο πέλαγο''. Το cd περιλαμβάνει 4 Τρίο (βιολί, φλάουτο, πιάνο), 3 Ντουέτα (βιολί, πιάνο), 2 Τραγούδια χωρίς λόγια (σόλο πιάνο), και τη  Chopiniana (5 κομμάτια για σόλο πιάνο).
Ερμηνεύουν οι ξεχωριστοί σολίστες:  
Μάριος Καζάς  πιάνο
Sergiu Nastasa  βιολί
Παναγιώτης Δράκος φλάουτο

περισσότερα...

 

Our Old House

Από την εταιρία δίσκων Clear Note (Οχάιο, ΗΠΑ) κυκλοφόρησε το νέο cd του Κώστα Μυλωνά "Our old house", που περιλαμβάνει παλιές και νέες συνθέσεις του, ερμηνευμένες από τους σολίστες κιθαρίστες: Δημήτρη Κοτρωνάκη και Πάνο Λαμπρόπουλο.
Συμμετέχουν επίσης οι: Παναγιώτης Δράκος στο φλάουτο και Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος στην κιθάρα.

περισσότερα...

 

 

'Ασμα Ασμάτων.

Το Άσμα - Ασμάτων είναι ένας κύκλος τραγουδιών που το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η αρραγής ενότητα ενός ενιαίου μουσικού ύφους που ταυτίζεται με το πνεύμα και τη βαθύτερη ουσία, του αιώνιου και αξεπέραστου αυτού ποιητικού κειμένου. Ενός κειμένου στο οποίο ο έρωτας σ' όλες τις μορφές του, από την πιο αγνή έως την πιο αισθησιακή, υμνείται και παρουσιάζεται μ' έναν τρόπο εκθαμβωτικού και ανυπέρβατου ποιητικού κάλλους.

περισσότερα...

 

Τραγούδια Χωρίς Λόγια.

Στις μέρες μας το μουσικό τοπίο είναι θολό και συγκεχυμένο. Από τη μια πλευρά μας κατακλύζει η υπερπαραγωγή φτηνών υποπροϊόντων μιας ανενδοίαστης μουσικής βιομηχανίας με μοναδικό σκοπό το κέρδος και από την άλλη μας απελπίζει το γεγονός ότι οι περισσότεροι λόγιοι συνθέτες μας έχουνε πάρει διαζύγιο από το συναίσθημα και επομένως από το κοινό που είναι ο φυσικός αποδέκτης του έργου τους.

περισσότερα...

 

 

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ - 67η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΚΥΚΛΟΣ "200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΥΡΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ"
Συναυλία 5η

Ζωντανή ηχογράφηση της 5ης συναυλίας στα πλαίσια του κύκλου "200 Χρόνια Ελληνικό Λυρικό Τραγούδι" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που έγινε στην Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών στις 10 Φεβρουαρίου 2009.

περισσότερα...

 

Μέρες Φθινοπώρου.

Τα έργα αυτά του Κώστα Μυλωνά τα άκουσα για πρώτη φορά σε μια συναυλία στο ωδείο "Ραζή" στη δροσιά. Με κέρδισαν αμέσως και πιστεύω πως το ίδιο θα συμβεί με όποιον τα ακούσει για πρώτη φορά. Είναι μουσική με ξεκάθαρες μελωδίες, με ειλικρίνεια και στοχεύουν κατευθείαν στο ανθρώπινο συναίσθημα.

περισσότερα...

 

Αναπολήσεις.

Ο τίτλος του δίσκου "Αναπολήσεις" θα μπορούσε πιο σωστά να ήταν "Μουσικές Στιγμές", γιατί τα κομμάτια αυτά σύμφωνα με τον όρο "Moments Musicales" είναι συνθέσεις απλές, κτισμένες λίγο-πολύ σαν τραγούδια και χαρακτηρίζονται από μια αίσθηση μουσικής ελευθερίας. Να σημειώσω εδώ την άψογη ερμηνεία της Μαριάννας Τσίκα.

περισσότερα...

 

Όταν Η Κιθάρα Τραγουδάει.

Τα κομμάτια αυτά για κιθάρα είναι γνωστά και άγνωστα τραγούδια των τελευταίων σαράντα χρόνων και είναι απ' αυτά που αγάπησα. Η μεταγραφή τους για το όργανο αυτό, που μάγεψε την νιότη μου και δυναστεύει ακόμα την ωριμότητά μου, δεν έγινε για λόγους επίδειξης κιθαριστικής γραφής, αλλά για λόγους που συνδέονται άμεσα με την αχαρακτήριστη κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει το τραγούδι στις μέρες μας.

περισσότερα...

 

Τότε Τραγουδούσαμε.

Τα οκτώ από τα δώδεκα τραγούδια αυτού του δίσκου γράφτηκαν το 1966. Οι λίγες, το ομολογώ, προσπάθειες που έκανα τα χρόνια εκείνα για να κυκλοφορήσουν ήταν άκαρπες - οι εταιρείες αδιαφορούσαν και βέβαια αδιαφόρησα κι εγώ. Το 1983 αποφάσισα να τα ηχογραφήσω μόνος μου, προσθέτοντας άλλα τέσσερα τραγούδια απ΄αυτά που είχα γράψει λίγο αργότερα - και να ο δίσκος βγαίνει τώρα το 1990. 

περισσότερα...

 

Μάλωσα Με Το Φεγγάρι.

Μια συλλογή από λαϊκά τραγούδια που γράφτηκαν στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '70.

περισσότερα...

 

Τραγούδια Από Τις 45 Στροφές.

Μια σειρά από παλιά τραγούδια, όπως αυτά αποτυπώθηκαν σε δίσκους 45 στροφών σε ηχογραφήσεις της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της δεκαετίας του '70.

περισσότερα...


 

Ελληνικές Μουσικές Γιορτές

Ζωντανή ηχογράφηση της 1ης Συναυλίας στις 12 Μαρτίου 2013 στα πλαίσια των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών 12 Μαρτίου - 23 Μαΐου στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου "Παρνασσός". Ακούγονται τραγούδια των Αττίκ, Χρήστου Χαιρόπουλου, Κώστα Γιαννίδη, Μιχάλη Σουγιούλ και Κώστα Μυλωνά.

περισσότερα...

 

 

Πρέσπες

Μουσική από την ομότιτλη ταινία του Τάκη Χατζόπουλου που απέσπασε το 1ο Βραβείο ταινίας μικρού μήκους ντοκιμαντέρ στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1966. Παίζουν οι μουσικοί: Σωτήρης Ταχιάτης - Τσέλο, Δημήτρης Φάμπας - Κιθάρα, Ανδρέας Φλισκούνης - Φλάουτο.

περισσότερα...

 

πάνω