Δισκογραφία

Μποτίλια στο πέλαγο

Από την εταιρία δίσκων ''Καθρέφτης ήχων αληθινών'' κυκλοφόρησε το νέο CD του συνθέτη Κώστα Μυλωνά ''Μποτίλια στο πέλαγο''. Το cd περιλαμβάνει 4 Τρίο (βιολί, φλάουτο, πιάνο), 3 Ντουέτα (βιολί, πιάνο), 2 Τραγούδια χωρίς λόγια (σόλο πιάνο), και τη  Chopiniana (5 κομμάτια για σόλο πιάνο).
Ερμηνεύουν οι ξεχωριστοί σολίστες:  
Μάριος Καζάς  πιάνο
Sergiu Nastasa  βιολί
Παναγιώτης Δράκος φλάουτο

 

« Τα δεκατέσσερα κομμάτια που περιέχει αυτός ο δίσκος γράφτηκαν πριν από πολλά χρόνια και είναι μόνο ένα μικρό μέρος από το σύνολο της συνθετικής μου πορείας. Τα επτά από αυτά ήταν γραμμένα για 1 ή 2 κιθάρες και τα υπόλοιπα επτά για πιάνο. Μολονότι σε μένα ο ήχος της κιθάρας είναι ιδιαίτερα αγαπητός, θέλησα τα πρώτα επτά κομμάτια να τα επεξεργαστώ και με άλλα όργανα εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητές που μου έδιναν για πιο έντεχνες μελωδικές και αρμονικές προσεγγίσεις. Έτσι τα τέσσερα έγιναν για βιολί, φλάουτο και πιάνο και τα τρία για βιολί και πιάνο.

Οφείλω να ευχαριστήσω τους σπουδαίους σολίστες για την υπέροχη ερμηνεία τους: τον βιολονίστα Sergiu Nastasa, τον φλαουτίστα Παναγιώτη Δράκο και φυσικά τον πιανίστα Μάριο Καζά, που τόσο αυτός όσο και εγώ είχαμε σφοδρή επιθυμία να κάνουμε αυτό το δίσκο.

Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω ότι ο λόγος που επιλέγω αυτό το μουσικό δρόμο και όχι το σύγχρονο, τον λεγόμενο «πρωτοποριακό», δεν οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχω τη δυνατότητα να τον ακολουθήσω, αλλά στο ότι προσπαθώ με τη δουλειά μου να στήσω μια γέφυρα ανάμεσα στο λαϊκισμό και τον ελιτισμό, που στην ουσία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Το λαϊκισμό που πολλές φορές αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας υπακούοντας στις επιταγές της βιομηχανίας του θεάματος, και στον ελιτισμό εκείνον που έχει πάρει διαζύγιο από το συναίσθημα, με αποτέλεσμα η μουσική με την οποία εκφράζεται να παίζεται προ κενών καθισμάτων. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε αυτό που έχει πει ο Joseph Haydn: ''Στη μελωδία βρίσκεται η γοητεία της μουσικής και είναι αυτή που παράγεται πιο δύσκολα ……'' »

Κώστας Μυλωνάς